Blog

2018. július 30. hétfő

MELYIK A LEGJOBB SITTES ZSÁK?

A Big Bag használata népszerű módja a szemcsés állapotú építőanyagok (homok és kavics), illetve az építkezés során keletkező építési törmelék (sitt) szállításának és tárolásának. Mivel a Big Bag nagy teherbírású, ezek a zsákok csak gépi erővel mozgathatóak, daruval vagy targoncával. A Big Bag jól hasznosítható sok kis fajsúlyú hulladék gyűjtésére is (pl. csomagolóanyagok: szaniterek, laminált parketta doboza). Ha nem áll rendelkezésünkre gépi erő vagy szűkös a hely, a Big Bag mellett kiváló sittes zsák lehet az 50 kilogrammos szövött zsák is, amiben szintén nagy mennyiségű nehéz törmelék fér el.

Ha jelenleg nagy, nehéz, nehezen szállítható, nagy helyigényű konténereket használ, érdemes esetenként áttérni egy rugalmasabb, költséghatékonyabb opcióra: Big Bag vagy PP szövött zsákra. Ezek nyugodtan használhatóak a sitt tárolására, és üresen kis helyigényűek.

A Big Bag sittes zsákként való használatának előnyei

1. Biztonság. Nagy mennyiségű kavics, homok, talaj, törmelék és egyéb építőanyagok betöltése és szállítása során fontos, hogy az ömlesztettáru-tartály nagyon tartós és rendkívül biztonságos legyen. Ha megfelelően használják, az 1500 kg teherbírású Big Bag zsákban biztonságos módon szállíthatóak és tárolhatóak az építőanyagok. A Big Bagek szőtt polipropilénből készülnek, ami hihetetlenül erős és rugalmas szállítóeszközt eredményez a legtöbb építőipari alkalmazáshoz. Daruval vagy targoncával történő mozgatásuk teljesen biztonságos.

2. Könnyű szállítás. A Big Bag rendkívül könnyű, a tartalmának tömegéhez képest a sajátja elhanyagolható. Mivel általában hasáb alakú, maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló szállítóteret. Biztosítja a gyors rakodást is.

3. Költséghatékony. Nem csak a zsákok ára kedvező, de kis tömegük miatt a szállítás költségeit is csökkentik. A Big Bag többször használható, egy zsáknak akár többféle felhasználása is lehetséges.

4. Hatékonyság. Az építőiparra különösen igaz, hogy a megfelelő eszközök használata elengedhetetlen a minőségi végeredményhez. A Big Bag zsákok megfelelő használata megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a munkáját.

5. Környezettudatos. A zsákok anyaga polipropilén, ami egy újrahasznosítható műanyag.

Sittes zsákjaink különböző felső és alsó kialakítással készülnek: választhat töltős vagy szoknyás kialakítást a könnyű feltöltés és ürítés érdekében.

Nehezen talál megfelelő sittes zsákot?

Számunkra nem jelent problémát, ha egyéni elképzelései vannak. Mondja el nekünk a termékre vonatkozó adatokat és követelményeket, a tárolni, illetve szállítani kívánt anyagot, és mi kiszállítjuk az Ön cégére szabott sittes zsákokat! Akár egyéni méretekre, akár többrétegű vagy betétes zsákra van szüksége, esetleg tartófüleket szeretne a zsák aljára is: nálunk megrendelheti az Ön számára tökéletes Big Baget.

Számos új és használt Big Bag található meg a webáruházunkban, szintén innen rendelhet szövött PP zsákot is. Használja az oldal tetején lévő szűrőt, hogy könnyen megtalálja a megfelelő sittes zsákot!

2018. július 30. hétfő

SPECIÁLIS BIG BAGEK: ADR ZSÁK, ANTISZTATIKUS ZSÁK ÉS STERIL ZSÁK

A Big Bag zsákok népszerűsége növekvőben van. Ami nem meglepő, hiszen hihetetlenül sokoldalú csomagolóeszközről van szó. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szinte bármilyen ömlesztett áruhoz praktikus, de nem csak ahhoz. Olyan anyagokhoz is, amelyeknek a tárolását és szállítását szabványok és törvényi előírások szigorítják, hiszen a Big Bagek népes családjában megtalálható az ADR zsák, az antisztatikus zsák és a steril zsák is.

Bemutatkoznak a speciális Big Bagek:

1. ADR zsák: Big Bag zsák veszélyes anyagok számára
A veszélyes anyagok szállítása az Egyesült Nemzetek Szervezetének irányelvei alapján történik világszerte. Hogy mi minősül veszélyes anyagnak, azt az ENSZ egyedi termékszám alapján sorolja be. Az előírásoknak megfelelő csomagolóanyagokat laboratóriumokban tesztelték.

Egy ADR zsáknak az alábbi teszteknek kell megfelelnie:

 • emelési
 • ejtési
 • borulási
 • felállítási
 • szakítási
 • halmozási

Az általunk forgalmazott ADR zsák jellemzői:

 • veszélyesanyag-szállítási tanúsítvánnyal rendelkezik
 • az UN-kód láthatóan feltüntetésre kerül (ezt a tesztek eredményei alapján állítják ki)
 • alapanyaga vastag, 200 grammos szövet
 • a zsákba egy betétfólia kerül
 • minősített

A veszélyes anyagok tárolása, kezelése és szállítása egyáltalán nem csak egy szűk célpiac ügye, minden vállalkozásnak foglalkoznia kell vele. Hazánkban már nagyon sokféle termék minősül veszélyes hulladéknak (például a nyomtatópatron is!). Külön ellenőrizhetik a cégeket, hogy az elszállítás előtt megfelelően, fajtánként elkülönítve, megfelelő eszközben tárolják-e az ilyen termékeket, és csak engedéllyel rendelkező cég szállíthatja el őket.

Minden veszélyes anyagnak van egy UN-kódja.
A legelterjedtebben használt UN-kód az UN3077, ami alá nagyon sokféle anyag besorolható.
A tárolóeszközön (esetünkben a Big Bag zsákon) lévő UN-kódnak és a benne lévő veszélyes anyag UN-kódjának meg kell egyeznie.

Figyelem!
Az ADR zsákok egyszer használatos zsákok! Sok helyen hirdetik a többutas ADR zsákokat, de ez ütközik a törvényi előírásokkal. Az ADR zsákot csak egyszer szabad használni.

Az ADR zsákok engedélykötelesek, be kell vizsgáltatni őket. A Me-Trade Kft. által forgalmazott ADR Big Bag zsákok bevizsgálása megtörtént, rendelkeznek a szükséges engedéllyel, tanúsítvánnyal.

2. Antisztatikus Big Bag zsák
A Big Bag zsákok polipropilén szövetből, vagyis műanyagból készülnek. A szigetelő tulajdonságú anyagok, így a műanyagok sztatikus feltöltődése a mindennapokban is kellemetlen, de az iparban komoly veszélyeket rejt magában. Az áru töltése és ürítése során elektromos töltés képződhet. Ha ez robbanékony környezetben történik, életveszélyes lehet!

Azt, hogy a Big Bag zsák vezetőképes legyen, kétféle módszerrel érik el. Az első esetben több vezetőszál összeszövésével legyártott vezetőképes anyagból készül a zsák. Ebben az esetben a zsákot földelni kell. Éghető anyagokhoz ajánlott, gyúlékony gáz jelenlétében is lehet használni.

A második esetben a zsák speciális, antisztatikus anyagból készül, mely állandó kisülési tulajdonsággal rendelkezik. A zsákot magát nem kell földelni, csak a közvetlen környezetet.

3. Steril Big Bag zsák
A zsák sterilitását úgy biztosítják, hogy steril környezetben gyártják. Az élelmiszer- és gyógyszeripari csomagolásra szolgáló zsákoknak szigorú törvényi előírásoknak kell megfelelniük, és ezt csak a tisztaterek (epoxipadló, fémasztalok, rozsdamentes
eszközök, légtisztító rendszerek, légszűrők, detektor, átvilágítás, porelszívás) tudják biztosítani.

Speciális termékéhez speciális zsákot keres? ADR zsák, antisztatikus zsák, steril zsák rendelése itt>>